Home

Voorstellen Homeopathie
 

Praktijk informatie

Waarneming en Links

Klassieke homeopathie

Uw lichaam streeft altijd naar beterschap; als u een wondje oploopt gaat die in de loop van de tijd vanzelf weer dicht. Er kan een verstoring in het natuurlijk evenwicht ontstaan waardoor het lichaam niet geneest en klachten niet vanzelf weggaan.

Als klachten lang blijven bestaan en chronisch worden raakt het lichaam als het ware gewend aan deze klachten zodat het immuunsysteem niet meer “weet” dat het hier tegen moet vechten. Ik zoek het middel dat precies bij de verstoring past. Dit middel versterkt het immuunsysteem, zodat het zelfgenezend vermogen weer wakker wordt.

Oorzaken:

Vaak zie je dat klachten ontstaan zijn sinds een bepaalde gebeurtenis. Dat kan een verwonding zijn na een val, of door een emotionele gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een scheiding of ontslag. Soms is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen, dan blijken uw klachten wellicht in uw familie voor te komen.

De geneesmiddelen:    

Homeopathische geneesmiddelen zijn op een speciale manier bereid. De grondstoffen, onder meer plantaardig, dierlijk en mineraal, worden verdund en geschud. Op deze manier wordt de geneeskrachtige werking versterkt. Ze worden gegeven in de vorm van kleine korreltjes of druppels.

Resultaat:

Homeopathische middelen kunnen in korte tijd al effect hebben. Met name bij acute klachten, zoals bijvoorbeeld een blaasontsteking zien we vaak snel verbetering. Bij chronische aandoeningen bestaat de verstoring in het natuurlijk evenwicht langer, zodat ook de genezing vaak meer tijd vergt, en soms ook meerdere middelen nodig zijn.

Mobiel: 06 53 258 210
info@homeopathie-nijmegen.nl